REKOVAC- Na 2. Levačkom vino festu u Rekovcu izalgalo je 20. vinarija iz Levča, Pomoravlja i Srbije, a više stotina ljubitelja vina uživalo je u najboljim etiketama.

– Opština i Turistička organizacija Rekovac organizuju festival drugu godinu. Prošle godine smo započeli promociju Levačkog vinogorja, jer smo shvatili da su naše grožđe i vian veoma dobri. Vinarije iz Levča su među najpoznatijim u Srbiji. Manifestacija je dobra za sve vinare, ali i odlična za promociju Rekovca. Iako se nalazimo u centralnom delu Srbije, spadamo u red nerazvijenih opština. Ovakve manifestacije su značajneza opštinu, promovišu je, vinari se druže i razmenjuju svoj iskustva. Veliki broj posetilaca iz okolnih gradova, rekao je predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević.

Iz Turističke organizacije Rekovac Momčilo Sretenović je istakao da je ova manifestacije uvod u 50. Sabor ,,Prođoh Levač, prođoh Šumadiju”.

– Rekovac je u grupi lokalnih samouprava koje rade na Projektu zelenog turizma. Naši proizvodi su ekološki čisti, jer nema zagađivača. Obeležili smo 40 kilometara pešačkih i 60 kilometara biciklističkih staza. Promovišemo naše vrednosti, a to su verski i vinski turizam, rekao je Sretenović.