JAGODINA- Rukometašice Jagodine odbranile su titulu prvaka Srbije bez izgubljene utakmice u 25 odigranih kola. Tri kola pre kraja, one su nerešenim ishodom 20:20 (13:11) na gostovanju u Aranđelovcu  najvećem rivalu za titulu prvaka, ponovile prošlogodišnji uspeh kada su bile prve. Ovo je druga šampionska kruna za rukometašice Jagodine, pored toga, dva puta su osvajale Kup Srbije i više puta bile vicešampionke i igrale u finalima kupa. Jagodinke naredne subote dočekuju Naisu, pa u sredu gostuju u Zaječaru i subotu 18. maja slave titulu u hali Jasa utakmici sa Novom Pazovom. Sve tri utakmice su bez rezultatskog značaja.

– Pokazali smo da rad pobeđuje, da imena ne igraju na terenu, bili smo jači i od nepravdi. Mlad tim, potpuno nov u odnosu na prošlu sezonu, ostvario je vrhunske rezultate. Pored odbrane titule, ove sezone smo treći u Regionalnoj ligi iza podgoričke Budućnosti i ljubljanskog Krima. Veličanstvena sezona još nije završena, imamo još tri kola i želimo pobede. Do sada ni jedan tim u Srbiji nije ostvario ovakvu sezonu, bez izgubljenog boda, sa ovako mladim sastavom igračica iz Srbije i Crne Gore, te niskim budžetom, rekao je trener za titule Dragan Markov.

Jagodinke su, zbog sumnjivih situacija na terenu i više sile u vidu različitih sudijskih kriterijuma, ove godine, sada se to može slobodno reći,  izgubile trofeje u Super Kupu i Kupu Srbije. One su, bez favorizovanja, tokom cele sezone u Super ligi Srbije pokazale najviše i zasluženo opravdale epitet najboljeg tima. U tom smislu je veoma indikativna činjenica da su u pet utakmica sa najvećim rivalkama iz  Aranđelovca u četiri, dva puta u finalima kupovima, sudio par Antić-Jakovljević, koje su inače naše ,,najbolje” internacionalke?!