PARAĆIN- Više desetina aktivista povereništva SNS u Paraćinu danas je protestvovalo isped zgrade te opštine i zahtevalo raspisivanje lokalnih izbora, dok im je predsednik opštine Saša Paunović odgovorio  da će izbori biti održani za godinu dana kako predviđaju zakon i ustav.

– Protest naprednjaka je zapravo odjek protesta u Beogradu, koji organizuje opozicija i mi to na lokalu gledamo već duže vreme. To nema nekakvog posebnog efekta, niti ima puno naprednjaka ispred opštine. Izbori će biti održani u narednih godinu dana. Izbore će dobiti ali u redovno vreme kada to zakon i ustav kažu, a do tada, ako imaju vremena neka dolaze svaki dan. Mi smo ovde na poslu, pa ih čekamo da razgovaramo, ako imau neke druge zahteve, osim ovih čiji su rokovi definisani ustavom i zakonom, rekao je Paunović .

Protest je obeležio i duel ozvučenja, sa naprednjačkog se čula pesma ,,Izađi mala”, a sa opštinskog Bajagina ,,Što ne može niko možeš ti” i ,,Vostani Serbije”. Paunović je istakao da je Opština organizovala smotru jedinica Civilne zaštite, kao i svakog maja, zbog obuke i provere se spremnosti jednica, te su ozvučenje i muzika tu zbog prijavljenog javnog skupa.

-Koliko znam skup naprednjaka nije prijavljen u skladu sa zakonom, ali mi nećemo da spečavamo slobodu okupljanja ispred zgrade opštine. Protest SNS ometa rad opštine, jer u ovom trenutku imamo otvaranje tri javne ponude za infrastrukturne radove i izvođači radova imaju neprijatnost da prođu kroz okupljene ljude koji protestuju na način koji, čini mi se, nije opravdan i primeren. Građaniu mogu da uđu neki od drugih ulaza, objašnjava Paunović.

Direktor Tehničke škole Dejan Nešić ispred povereništva SNS obratio se okupljenima članovima te partije ispred zgrade opštine Paraćin, zatražio ostavke aktuelnog rukovodstva opštine i raspisivanje lokalnih izbora.

– Ne želimo na izbore radi nas samih. Želimo na izbore, da se narod izjasni za koga je. Da građani odluče ko će raditi za opšti interes u narednom periodu. Hoćemo odmah na izbore. Bićemo strpljivi i čekati izbore koji će morati da se održe u narednih godinu dana. Imamo ozbiljna istraživanja i vlast nema ni 10 odsto podrške birača, do izbora može da padne još više, rekao je između ostalog Nešić.

On je uputio apel državnim organima da istraže sve ,,lopovluke” u proteklih 15 godina i najavio da će se protest nastaviti.

Naprednjaci su prošle i ove godine upadali u zgradu opštine Paraćin sa sličnim zahtevima, ali prilikom dva glasanja o poverenju, predsednik opštine Saša Paunović je dobio dvoterećinsku većinu glasova odbornika.