JAGODINA- Stanovnici naselja Sarina Međa u Jagodini ogorčeni su što je vlasnik bivšeg supermarketa ,,Lav” dozvolio da taj objekat već 15 godina propada i postane ruglo prljavštine, zararaze, ,,javni” toalet i stecište sumnjivih tipova. Pritom, kako oni kažu, ni nadleže inspekcije ne reaguje na njihove vapaje da se gomile šuta i đubreta očiste, te da se vlasnik primora da obezbedi objekat. Prema informacijama sa sajtova nadležnih službi vlasnik objekta je AD Pekarska industrija, dok je većinski vlasnik tog preduzeća AD Rubin. Od ranije je u javnosti poznato da su to firme poznatog biznismena Predraga Rankovića Peconija, ranije lice sa poternice, koji je pre dve godine ranjen u jednom beogradskom hotelu. U Pekarskoj industriji na telefon se javlja portir, nema drugih informacija o kontaktima.

– Nekadašnji LAV na Sarinoj Međi je toliko uništen unutra da je od smrada teško proći. Tu se da se izrazim prostački ,,sere i piša” i ostalo, znači unutrašnji deo je uništen. Ako možete da napravite jednu reportažu i da grad nešto preduzme da se očisti iznutra i da se zatvori. Tu se skupljaju i narkomani i nije poželjno noću proći pored toliko opasnosti, kaže jedan od stanovnika naselja.

Pretpostavljamo da će grad reagovati posle apela građana, ako ne reaguje izbori su sledeće godine pa građanima ostaje da se samoorganizuju i pokušaju sami sebi da pomogu tako što će biti izabrani u institucije koje odlučuju o tome.