SVILAJNAC- Manifestacija ,,Sinđelićevi dani” počela je u Grabovcu kod Svilajnca, rodnom selu resavskog vojvode Stevana Sinđelića. Obeleženo 210 godina od tragične pogibije Srpskih ustanika na Čegru, kada je  vojvoda Sinđelić da svojim borcima izgubio život. Od njihovih lobanja Turci su izgradili Ćele kulu, kao opomenu raji.

-Boj na Čegru jedan od najtragičnjih u nizu tragičnig događaja srpske istorije. Herojskim činom na Čegru Sinđeličć je ušao u red besmrtnih junaka. Na nama je da čuvamo uspomenu na njega i njegove saborce koji su stradali za slobodnu i nezavisnu otadžbinu, kazala je na otvranju član Opštinskog veća u Svilajncu Ivana Nešić.

Na otvaranju su nastupili Hor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Lana Stojadinović učenica Srednje škole Svilajnac, a u nastavku su posetioci uživali uz zvuke Rocher bend i koncerta „Etno zvuci“ sa numerama starih pesama sa Kosova i Metohije i Makedonije.

Večeras će na Trgu Stevana Sinđelića u 19 sati biti obavljeno polaganje venaca na spomenik Stevana Sinđelića u Svilajncu, a zatim će u Centru za kulturu u 20 sati biti izvdena predstava Kruševačkog pozorište „Tamo daleko na ostrvu spasa“ po tekstu Jelena Popadić Sumić, režiji Vladimira Popadića
u izvođenju Ansambl Kruševačkog pozorišta. U petak u Centru za kulturu na programu je Muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani“, učestvuju Nebojša Dugalić, Boris Pingović, Nina Ćosić, Voja Savić