JAGODINA- Aleksandar Miladinović ponovo je izabran za predsednika Pomoravskog lovnog okruga LSS u prisustvu predsednika LSS Bratislava Ćirkovića. Njemu su poverenje ukazali lovci iz Jagodine, Svilajnca, Despotovca, Velikog Popovića i Sedlara. On je podneo izvešataj o radu u proteklom periodu i predložio buduće aktivnosti.

– Pomoravski lovci su primer kako treba raditi u budućnosti u korist lovstva i lovaca. Rezultati su evidentni, prenećemo njihova iskustva, ali predložiti nova rešenja, nameravam da uskoro ponovo posetim ovaj okrug. Volim da čujem lovce na terenu. U kakvoj je situaciji bio LSS i mali pomaci su veliki. Najveći problemi su mapirani i priznali smo da smi neke probleme sami napravili. Radićemo na edukaciji lovaca, razmeni iskustava sa drugim državama i primeni dobre prakse. Digitalizacija i početak postupka izmene i dopune Zakona o oružju i municiji su prvi vidlji koraci novog rukovodstva. Primena tog zakona odložena je za godinu dana. Lovstvo će biti rasterećeno kada se digitalizuju procedure, saradnja sa ministarstvima oko signalizacije divljači  na putevima.

Biološki fakultet  radi novo mapiranje mrkog medveda, na predlog LSS, jer su se pojavile jedinke na Rudniku i centralnoj Srbiji.