PARAĆIN– CRH Srbija je organizovala deseti po redu konkurs „Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja, koje će biti realizovane na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs je bio otvoren od 18. marta do 30. aprila za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin. Ove godine je pristiglo 40 projekata. Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra. Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su pobednici sledećih projekata.Proglašeni su pobednici desetog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

Udruženje žena „Paraćinke” – Korak po korak

Planinarski klub „Javorak“  – Planinska družina

Udruženje građana „Đurđevdan” – Obrazovanjem do jednakosti

Udruženje građana „Dečiji kutak” – Budućnost i iskustvo koračaju zajedno

Udruženje distrofičara pomoravskog okruga – Digitalizacija pre svega

Dečji hor „Dar” – Imamo jedni druge

NGO UNEKOOP – Niskokarbonskim betonom do bolje klime

Dom zdravlja Paraćin – Idemo dalje

Centar za ženski razvoj i podršku – Razvoj digitalnih veština kod žena u opštini Paraćin

OŠ „ Radoje Domanović “ Paraćin – Opremanje učionica računarima, projektorima i platnima

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata. Puno uspeha u realizaciji projekata želimo dobitnicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ i zahvaljujemo se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.