REKOVAC- Reka Dulenka danas je u prepodnevnim satima izlila iz korita i zapretila Rekovcu, dok su u Paraćinu planinski potoci u Svojnovu i Potočcu ugrozili nekoliko domaćinstva.

– Poslednja dva sata situacija se smirila, reka Dulenka se vratila u korito. Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se prati situacija. Od 7 do 12 sati trajala je borba sa rekom. Dulenka je izlila iz korita. Brzo smo reagovali okupili ljudstvo, napunili smo džakove sa peskom  i zaštitili najugroženije kuće. Nemamo posledice. Polavljena je jedna kuća, koja je bukvalno u novu reke i tu niko ne živi. I nju smo sada obezbedili. Problem nam pravi voda koja dolazi iz Dulena iz Kragujevca. Bukvalno za pola sata je korito preplavljeno. Angažovana je celopukna mehanizacija, postavljeni su džakovi i kada je opao intenzitet vode prošla je opasnost. Nemamo sada nikakvih problema. Situacija je pod kontrolom i čekamo naredni talas kiše, nadamo se da će nas zaobići, kaže predsednik te opštien dr Aleksandar Đorđević.

Vatrogasci i radnici JP Glaveja pritekli su u pomoć ugroženom stanovištvu u Rekovcu. Kako saznajemo, kritično je bilo u Dulenu, koje je bilo  odsečeno od Kragujevca. Prolaz za putnička vozila prekinut je bio u Velikim Pčelicama. Meteorološke stanice saopštavaju da je nekoliko sati palo je 85 litara kiše po kvadratnu.

Za sad u Paraćinu nema opasnosti. Tokom noći bujica je na području Svojnova i Potočca oštetila infrastrukturu i privatne objekte.