ĆUPRIJA- Na preporuku Opštinskog štaba za vanredne situacije, Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Ćuprija. U toku dana najkritičnije je bilo u selima Supska, Krušar, Isakovo i Dvorica gde je usled obilnih padavina koje su prouzrokovale izlivanje bujičnih potoka, više domaćinstava poplavljeno. Pod vodom se našlo i više hektara poljoprivrednog zemljišta.

– Pored ovih sela, javili su se problemi u Jovcu i Ostrikovcu, kao i problemi u gradu, zato smo doneli odluku da proglasimo vanrednu situaciju na celoj terotoriji opštine. Reč o bujičnim vodama, vodotokovima drugog reda i bukvalno ne postoji način da se to spreči. Preduzeli smo sve mere da pomognemo svima koji su pretrpeli štetu. Podrumi domaćinsta u Krušaru i Supskoj su potopljeni, jedna porodica je ostala bez inventara i mi smo ih zbrinuli. Gledaćemo da popišemo sve objekte i celokupnu štetu. U toku noći očekujemo još jedan talas kiše, ali i da ne bude šteta, rekao je Erić.

Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se uputi preporuka preduzeću Putevi Srbije da izvrši radove na čišćenju betonskih ili kamenih propusta na regionalnim putnim pravcima. Štab za vanredne situacije naložio je Opštinskom veću da formira komisiju koja će izaći na teren i izvršiti procenu nastale štete.