PARAĆIN- Na sednici Opštinskog veća SO Paraćin zatraženo je da se ispita da li je direktor Dejan Nešić ,,lažno svedočio u korist nastavnika Vladana Bogdanovića u izjavi Prosvetnoj inspekciji”, a povodom učestvovanja nastavnika na protestnom skupu SNS umesto da održi čas u školi koji je upisao. Prosvetna inspekcija uočila je niz nepravilnosti ali slučaj nije zaključila jer je direktor Tehnološke škole koji je i sam učestvovao na političkom skupu SNS, kasnije i na jednom protestu održao govor, zvanično inspekciji rekao da je Bogdanović „zakasnio“ te je na sednici paraćinskog Veća zatraženo da se ispita ,,da li je direktor lažno svedočio u korist nastavnika u izjavi državnim organima”.

-Nemam komentar. Prosvetna inspekciaj je bila, to je sve završeno. Ne znam o čemu pričaju. To je bilo još u aprilu, nastavnik je kažnjen i to je to.  Kada već pišu o tome mogu da vam daju izveštaj Prosvetne ispekcije, ošto su veoma pametni, komentariše inicijativnu pokrenutu na lokalnom Nešić.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je imenovani nastavnik po rasporedu 12. aprila trebalo da održi časove u popodnevnoj smeni i to četiri časa, u odeljenjima 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4. U Knjigama evidencije o obrazovno – vaspitnom radu za odeljenja 3/3, 3/1, 1/5 i 1/4 se vidi da je Vladan Bogdanović upisao sve časove kao održane – međutim na snimcima dostupnim javnosti vidi se da je u tim trenucima nastavnik „pobegao” sa časova i učestvovao na političkom skupu naprednjaka.

Diplomirani pedagog fizičke kulture Bogdanović koji je u Tehnološkoj školi zaposlen na neodređeno vreme sa punom normom časova od 100 odsto, rekao je, kako stoji u zapisniku prosvetne inspekcije, da je tog dana imao „neke privatne obaveze“ i nije znao koliko će se zadržati.

Prosvetna inspekcija ustanovila je niz nezakonitosti u slučaju u Tehnološkoj školi, gde postoji sumnja da je direktor škole dozvolio nastavniku Bogdanoviću da umesto da održi čas koji je upisao, zapravo prisustvuje protestu SNS u ovom gradu kada je ta stranka pokušala da ,,ruši” vlast.

Prvi upad naprednjaka u zgradu opštine Paraćin dogodio se 12. aprila,  kada su aktivisti SNS, što s posla, državnog ili privatnog, krenuli da zauzimaju zgradu a zatim je nekoliko odbornika provelo noć u skupštinskoj sali.

Proteklih nekoliko meseci Tehnološka škola sa dugom tradicijom obrazovanja učenika izašla je na loš glas. Afera nastavnika koji umesto da drži časove protestuje na stranačkim skupovima, a zatim skandaloznim izveštajem Budžetske inspekcije da je novac namenjen porodiljama uplaćivan na nepoznate račune.