ĆUPRIJA- Za četiri sezone oko 1.000 mladih naučilo je da pliva na ćupijskim bazenima Slavija, kaže direktor Sportskog centra Ada i najavljuje da će besplatna škola plivanja početi 10. jula.

– Posle 10 ili 15 godina oni su imali priliku da uče da plivaju, jer su bazeni umali prekid u radu. Veliko je interesovanje roditelja da deca u ranijem periodu nauče da plivaju. Uporedo radimo na izradi projekta izgradnje zatvorenih bazena i oni bi trebalo da se nalaze na prostoru sadašnjih teniskih terena, istile Aleksić.

Usluga koja se pruža privlači posetioce iz okolnih gradova, ulaznica je 200 dinara, od 15 sati 100, lep ambijent, niske cene osvežavajućih napitaka.

– Definitivno iz godine u godinu sve je bolje, trudimo se da dodamo nešto novo u svakoj sezoni. Ovog leta novina su paviljoni, dečije igralište, uredili smo hidromašinsko postorojenje, dodali suncobrane i ležaljke, pored toga i dalje su prioriteti higijena, čista voda i ambijent, nabraja Aleksić i dodaje da bazeni mogu da se pohvale čistom vodom, što je prioritet i to posetioci prepoznaju.

– Ovog leta na bazenima će biti organizovan bioskop sa velikim platnom, dečije igre na vodi, državno prvenstvo u daljinskom i maratonskom plivanju, vodeni dan, a pored toga u gradu će biti organizovan košarkaški turnir ,,Dragoslav Subić”, Futskocke, Biciklijada, pešačke ture su takođe aktuelne, najavljje Aleksić.