ĆUPRIJA- Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da će ta opština uskoro započeti zamenu celokupne vodovodne mreže u dužini od 40 kilometara, a vrednost investicije je 3 miliona evra.

– Ćuprija je među prvim opštinama odradila generalni informacioni sistem za vodovodnu mrežu u gradu i analizu sistema na osnovu čega je ustanovljeno  da imamo velike gubitke u mreži. Očekujem da u julu završimo projektno-tehničku dokumentaciju i u avgustu krenemo sa zamenom celokupne vodovodne mreže u gradu u dužini od 40 kilometara. Vrednost investicije je 3 miliona evra, najavio je Erić.

Vodosnabdevanje je u Ćupriji decenijama gorući i najteži problem građana, ovo je prva vlast koja se suočila sa problemom i počela da ga rešava. Pored toga, biće zamenje sve beton azbestne cevi koje se koriste više decenija.

Uz radove na novom trotoaru u ulici kneza Miloša Menjamo menja se vodovodna mreža. Radovi se obavljaju po planu, investicija je vredna 58 miliona dinara.

– Nismo posekli stabla, već smo ih uredili, jer Ćuprija među retkim gradovima sa toliko zelenila. Drvored u ulici Cara Lazara, pri kraju smo završetku projekta, biće zamenjen novim stablima.