BEOGRAD- U organizaciji manastira Hilandar od 13. do 27. jula u Beogradu na Avali biće održan najveći pravoslavni kamp za decu i omladinu u Evropi u kome će boraviti 350 dece sa KIM, Srbije i Hrvatske.

– Deca iz svih srpskih ugroženih teritorija iz eprahija Dalmatinska, Pakračko-Slavonska, Raško-Prizrenske i Vranjske, kao i Goranci. Po blagoslovu igumana Metodija prvi put sa nama su Goranci u znak zahvalnosti što čuvaju sprski obrazovni programa i sve srpsko. Oni su deo našeg bića. To je najveći pravoslavni kamp u Evropi. Već 10 godina organizujemo kamp, kaže poverenik Hilandara Miloš Stojković.

Deca od 7 do 17 godina će tokom kampa obići sve značajnije  srpske manastire, duhovne i kulturne institucije, krstariti Savom i Dunavom.

– Zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Nebojši Stefanoviću, Studentskim odmarilištima, Udruženju Kar Go najvećem donatoru i predstavnicima Srpske dobrovoljačke grade. Za svu decu je obezbeđen prevoz i svi sadržaji.  Posebno se zahvaljujem Informeru i Draganu Vučićeviću, rekao je Stojković.