ĆUPRIJA- Na današnjoj redovnoj sednici Opštinskog veća, predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da su rešene sve kritične tačke kod vodotokova prvog reda – Velike Morave i Ravanice i da je za rešavanje vodotokova drugog reda opština od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima obezbedila miliona evra.

– Svake godine imamo problem sa Ludim potokom u delu grada kod Škole za muzičke talente i tu dolazi do poplava. Znamo da je 2014. godine Ludi potok pronašao svoj put kroz grad i da su se tada vode slivale ulicama sve do Morave. Prošle nedelje na sastanku sa ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uspeli da dobijemo sredstva u iznosu od milion evra za rešavanje tog višegodišnjeg problema. Krenuli smo sa realizacijom, trenutno radimo elaborat po kome će sve vode sa Dobričevskih tabli da budu svedene u jedan kanal koji će se ulivati u Moravu. Moramo za dva meseca da završimo elaborat, kako bi u septembru krenuli u izgradnju kanala. Ćuprija je jedna od deset opština koje su nakon poslednjih poplava dobile sredstva za rešavanje ovakvih problema, saopštio je Erić većnicima. Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je na teritoriji opštine Ćuprija već finansirala nekoliko vrednih projekata, ali se ipak izdvaja ono što će sredstvima kancelarije u bliskoj budućnosti biti urađeno – potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice u Ćupriji.

Predsednik Erić, ujedno i predsedavajući izvršnog organa opštine Ćuprija, upoznao je članove Opštinskog veća sa ovom vešću na sednici čiji je dnevni red imao nekoliko tačaka koje su se bavile planovima, programima i merama odbrane od poplava za vodotokove drugog reda, u šta spada i predmetni Ludi potok.

Članovi Veća su jednoglasno usvojili predloge o subvenciji JKP Ravno 2014 za kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sufinansiranje kamate kratkoročnih kredita za 15 poljoprivrednika u visini od 252 hiljade dinara i podsticaje za investcije u fizičku imovu za 8 poljoprivrednih gazdinstava u vrednosti 233 hiljade dinara.