JAGODINA- Meštani Lozovika, Miševića i Međureča kod Jagodine jutros oko 7 sati blokirali su put kamionima GP Put do kamenoloma, zbog toga što ih ugrožava prevoz kamena lokalnim putem. Kamioni su parkirani pored puta, dok ostali saobraćaj funkcioniše. Oni zahtevaju da izgradnju novog puta i bankina radi veće bezbednosti, pokrivanje tereta koji se prevozi, pranje i vlaženje puta,te vraćanje znakova za maksimalni teret ispred mostova, koji su uklonjeni. Iz GP Put se nisu oglašavali.

– Protest će traja do ispunjena zahteva meštana tri sela. Imamo veliki problem, jer je Put prilikom eksploatacije kamena upropasto lokalni put, kriše zakon na svakom koraku, voze pretovarane kamione, rasut teret ne pokrivaju. Pozivali smo saobraćajnu policiju oni su ih kaznili, ali su vozači ponovo nastavili da rade po svome. Vozači su skinuli znake za maksimano opterećenje dva mosta, šta da radimo ako msot sruši, kaže meštanka Marina Bogojević.

Meštani su od maja pokušavali mirnim putem da nađu rešenje za svoji problem, međutim dogovora nema.

– Oni kao dobre komšije morali bi da vode računa o meštanima. Na svakom koraku se krši zakon. Zahtevali smo da se izgrade bankine pored puta, postavi asfalt, kvasi put, kamioni da pokriju teret, postavljanje znakova za maskimalno opterećenje mostova i da sve normalno izgleda. Od svega oni zakrpili rupe. Meštani više neće da dozvole kamionima Puta da prolaze kroz njihova sela. Blokada se iskuljučivo donosi na kamione Puta koji prevoze kamen. Do ispunjenja zahteva meštana neće moći da prolaze selima, ističe Marina Bogojević i dodaje da put nije predviđen za prevoz teškog tereta.

Pored toga, meštani se žale na ponašanje vozača, za koje kažu da ih psuju i neprimereno gestikuliraju rukama i prstima, te voze sredinom druma i neće da se sklone.

– Iz Gradske uprave u Jagodini su nam poručili da blokiramo put, Palmi je poslat dopis da primi meštane i da se pronađe rešenje. Do tog sastanka nije došlo. Sve institucije bi trebale da oglase i rade svoji posao, navodi Marina Bogojević.