PREDMET: Demant (Odgovor)

Povodom teksta koji su objavili portali pink.rs, alo.rs i novosti.rs u utorak, 13.avgusta 2019 godine, Odsek za informisanje Skupštine opštine Paraćin na ove portale poslao je sledeći demanti (odgovor):

Objavljeni tekst u potpunosti se zasniva na lažnoj objavi sa ukradenog telefona oštećene Biljane Milenović Stojanović, bez ikakve provere koja je lako bila moguća.

ISTINA JE: bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljani Milenović Stojanović u utorak, 13.avgusta 2019. ukraden je telefon u prostorijama Centra gde radi kao socijalni radnik.

Biljana Milenović Stojanović je broj telefona blokirala u toku radnog vremena. U 18.50 časova koristeći se tim telefonom nepoznato lice objavilo je lažni status na FB i promenio njenu profilnu sliku koju do tada nije imala koristeći se jednom od njenih fotografija sa profila. O ovoj činjenici Biljanu su obavestili članovi njene porodice koji su odmah u komentarima uz objavu napisali da je telefon ukraden, što je bilo svima vidljivo.

Kako Biljana Milenović Stojanović ne poseduje velika informatička znanja, jedini način da povrati nalog bio je da dođe do svoje kancelarije i iskoristi šifre za pristup koje je zapisivala u radnoj svesci. Da bi ovo bilo moguće zatražila je asistenciju profesionalnog obezbeđenja Centra za socijalni rad i Policije, koji su to i učinili.

Posle toga Biljana Milenović Stojanović povratila je kontrolu nad svojim nalogom, uklonila lažnu objavu, objavila demanti i u snimljenoj izjavi objasnila šta se dešavalo.

Iz svega navedenog, jasno je da se čitav Vaš članak zasniva na korišćenju  lažne objave koja je na FB postavljena sa predumišljajem uz korišćenje ukradenog telefona, a da ste isti objavili bez ikakve provere koja je lako bila moguća.

Ne sumnjamo da će nadležne institucije učiniti sve i razotkriti ovo kriminalno delo, ali apelujemo da naručioci i vinovnici  budu adekvatno kažnjeni kako se ovakve stvari ne bi ponovile ni u jednom gradu. Učinjena je ogromna šteta: narušen je duševni mir radnice Centra za socijalni rad, narušen je ugled predsednika opštine Paraćin i od juče niko ko je zaposlen u Opštinskoj upravi, preduzećima i ustanovama u Paraćinu ne oseća se sigurno, jer ne znamo ko je sledeći na koga će se obrušiti bujica laži, samo da bi se zadovoljili sebični interesi pojedinaca koji na žalost vode opštinski odbor Srpske napredne stranke u Paraćinu.

 

 

 

ODSEK ZA INFORMISANjE SKUPŠTINE OPŠTINE PARAĆIN

14.08.2019.