KRALJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su  D. R. (1970) rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem, saopšteno je iz MUP Srbija.

Policija je uhapsila i S. Đ. (1957) službenika Crvenog krsta u Paraćinu, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava, navodi se u saopštenju.

Kako se sumnja, D. R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu, stoji u saopštenju. I. Đ. i tridesetpetogodišnja žena su, kako se sumnja, sačinjavali neistinite izveštaje da su ove dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odeljenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin, kaže se u saopštenju.

Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavljale poslove u ovim privrednim subjektima.

Osumnjičeni D. R. i S. Đ. su,  uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Povodom konstantnog prisustva policijskih inspektora u Opštinskoj upravi, kao i drugih događaja, predsednik SO Paraćin Dragan Mitić je za sutra zakazao hitnu sednicu SO sa jednom tačkom dnevnog rada  – Donošenje zaključaka povodom sistematske opstrukcije rada opštinskih službi zloupotrebom ovlašćenja od strane državnih organa.

Potvrđeno je da je načelnica D.R. je pristala na nagodbu sa tužilaštvom i priznala delo.

–  Danijela Radonjić je dobro, na slobodi. Priznala da je angažovala radnika koga je plaćala opština na opštinskim poslovima u opštinskoj službi i da je time donela korist opštini. SNS banda koja nam godinama ne da da zaposlimo potrebne radnike, sada hapsi ljude koji omogućavaju da službe funkcionišu, napisao je predsednik te opštine Saša Paunović na svom nalogu na društvenim mrežama.

Kako nezvanično saznajemo, ona je pristala na uslovnu kaznu ili da ukoliko ponovi delo dva meseca nosi nanogicu, neće moći 12 meseci da vrši funkcionerke poslove i da plati oko 100 hiljada dinara u humanitarne svrhe.

S.Đ. iz Crvenog krsta je još uvek u Tužilaštvu.