SVILAJNAC- Nećemo da prestanemo sa finansiranjem ovih projekata dok svako dete u Svilajncu ne bude imalo uslova da uči i bude u prostoru kakav je u OŠ JJ Zmaj, izjavio je danas predsednik te opštine Predrag Milanović povodom obeležavanja završetka radova na toj osnovnoj školi i polaganja kamena temeljca za izgradnju sportske sale u Srednjoj školi. U rekonstrukciju OŠ JJ Zmaj uloženo je oko 3 miliona evra, dok će  izgradnja sale površine 952 kvadrata koštati 94 miliona dinara. U toku su radovi na školskim objektima u 4 sela, vredni 75 miliona dinara. Zahvalnice OŠ JJ Zmaj škole su uručene Milanoviću, Marku Blagojeviću i  Marku Milenkoviću.

– Danas je početak nove školske godine kraj velikog projekta rekonstrukcije škole OŠ JJ Zmaj i danas smo počeli novi projekat u Srednjoj školi posle nekoliko decenija, tako da će spotska sala biti završena do početka naredne školske godine. Predhodno su, zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja,  prosvetni objekti Srednje škole rekonstruisani. Posle zarvšetka sale neće morati da tražimo podršku države ili međunarodnih institucija, već će opština ulagati u održavanje, rekao je Milanović.

Državni sekretar Ministarstva prosvete Marko Milenković rekao je da zadovoljstvo obilazti Srbiju i gledati ,,plodove” rada, jer su utoku radovi na 180 objekata širom zemlje, te podsetio da je to ministarstvo uložilo u izgradnju objekta u Poljoprivredno-veterinarskoj školi 170 miliona dinara.

– Kancelarija je uložila preko 300 miliona dinara, lokalna samouprava je preko 20 miliona uložila u opremanje i Ministartvo 5 miliona. Reč je o investiciji od blizu 3 miliona evra da bi OŠ JJ Zmaj danas bila jedna od najsavremenijih i najopremljenijih u Srbiji, po svim standaradnima. Za pet godina, od kada je Kancelarija osnovana, uradili smo velike stvari u Svilajncu, veliki broj javnih objekata i projekata su realizovani, nastavljamo sve dok bude dobrih projekata da ih finansiramo. Svilajnac je među opštinam sa kojima Kancelarija ima najbolju saradnju i primer kakvi su projekti realizovani od ambulanti do škola, rekao je Blagojević, direktor Kancelarije.