PARAĆIN- Posle gubitka sudskih sporova za povratak na posao i obaveštenja Srpske fabrike stakla iz Paraćina da na ime sudskih troškova moraju da plate 52.500 dinara jer su presude pravosnažne, danas su na adrese oko 200 otpuštenih radnika u ,,lažnom” stečaju te fabrioke počela da stižu obaveštenja da su u obavezi da plate 60.000 dinara u roku od 8 dana.

-Pare nemamo za izvršioce, niti bi plaćali posle ovakve presude. Kolegu je već kontaktirao privatni izvršilac, očekujemo isto i kod ostalih otpuštenih. Nastavljamo našu borbu za istinu i pravdu. Naš radni spor je na Kasacionom sudu. Za desetak dana u Privrednom sudu u Kragujevcu je ročište za predlog UPPR za SFS, da li se zbog toga nekome žuri, da li je nekome ponestalo para, pita se jedna od otpuštenih radnica Violeta Kostić.

Pretpostavka je da će posle obaveštenja privatni izvršioci početi sa popisivanjem imovine, jer otpušteni na računima nemaju sredstva, a cifra koju oni moraju da plate može samo dalje da raste za još 16.000 dinara, koliko uobičajeno budu naknadni troškovi.

-Popisivanjem naših stvari neće se postići bog zna šta, ali duševnu bol, omalovažavanje, nepoštovanje čoveka, kao bića, je sramota za vlast i ljude koji sede u vlasti. Pozivamo i predsednika države po stoti put da nam lično kaže da li smo mi građani ove zemlje ili smo nečiji eksperimentalni pacovi koji i ako nastradaju nikog nije briga, stoji u današnjoj objavi Otpuštenih sa fejsa.
Oni postavljaju pitanja policiji i tužilaštvu ,,šta je sa našim prijavama i zašto policija ne ispita menadžment SFS, zašto ne poštuju drugostepenu presudu?”
-Paraćin treba da se probudi i da pojedinci ne napadaju više otpuštene radnike jer ovde je sve očigledno. Do sad smo poštovali sve zakone ove zemlje.,Od danas ćemo se okupljati spontano bez ikakve najave, kao što su to mnogi pre nas radili,a ako vama to smeta-hapsite ili nas ili njih, kaže se u objavi.
Otpšteni radnici podsećaju da se za nekoliko dana navršava dve godine ,,kako ih je staklarska klika izbacila na ulicu proglašenjem lažnog stečaja”.
-I umesto da radnike vrate na posao ti isti sada žele i da im naplate za to što su ih najurili bez dinara. Sirugno je nekome ponestalo malo para, pa ajde neka ova sirotinja plati. A to što je proces vodio osuđivan advokat i branio interese te iste klike nikog u ovoj državi nije briga. S tim u vezi molimo nadležne organe da stanu malo i na stranu običnog čoveka i da svojim angažovanjem doprinesu raskrinkavanju ove prevare veka u Paraćinu, kaže se u objavi Otpuštenih preko fejsa