JAGODINA- Kriminalistička policija PU Jagodina je prilikom pregleda objekta poznatog salona nameštaja u Jagodini sa magacinskim prostorijama pronašla i oduzela veliku količinu ekploziva, ručne bombe, više pištolja i ogromnu količinu municije za automatsko i pištoljsko naoružanje, kao i opremu za komunikaciju, odnosno radio stanice, potvrđuju izvori upoznati sa tokom istrage. Stručnjaci za oružje i eksploziv ističu da je reč o pravom ,,terorističkom” arsenalu i da je sa takvim količinama i opremom  moguće realizovati napade širih razmera koji, zbog potencijala koji poseduju, mogu da ugroze na hiljade građana.

U toku je intenzivna istraga o tome, koja je u nadležnosti Višeg tužilaštva. Kako nezvanično saznajemo, među licima koja je policija saslušavala je poznati jagodinski biznismen koji u lokalnoj javnosti važi za bliskog prijatelja sa bivšim visokim funkiconerima Demokratske stranke koji su još uvek veoma uticajni, dok ima i onih koji zbog toga nagađaju da je i finansirao tu stranku dok je bila na vlasti. Takođe, za njega se vezuje nekoliko privatizacija u ovom delu Srbije koje su bile u žiži javnosti zbog protesta radnika i akcionara.

Ranije je u dvorištu susednog salona nameštaja, u odnosu na ovaj gde je pronađen ,,teroristički” arsenal oružja, zapaljen skupocen automobil vlasništvo jagodinskog biznismena.