PARAĆIN- Posle glasanja po tačkama Dnevnog reda na današnjoj sednici SO Paraćin odbornik Svi za Paraćin Ljubiša Rajić postavio je odborničko predsedniku SO Draganu Mitiću ,,da li Odeljenje Višeg tužilaštva u Kraljevu ima saznanja da je istraga prema direktoru JP Vodovod Nebojši Simiću stopirana do roka koji je dobio da odluči o tome da da otkaz na mesto direktora tog preduzeća i pređe u SNS. Ukoliko ne ispoštuje taj rok prijava će biti aktivirana?”

– Reč je o stvarima o kojima imam lična saznanja i za koja nisam mogao ni da pretpostavim da se dešavaju u Paraćinu, ali dešavaju se u još nekim sredinama u Srbiji. Očekujem da se predsednik SO Paraćin obrati što hitnije Višem tužilaštvu u Kraljevu sa tim pitanjem. Stvarno nešto neshvatljivo. Nikada nije bilo ovako, ni Slobodan Milošević devedesetih godina nije koristio tužilaštvo i polcijiju. Dešavalo da ljude pritiskaju šaljući ih na druga radna mesta i to se i sada dešava. Ovo je mnogo opasnija stvar i reč o korišćenju tužilaštva i policije u političke svrhe. To se zove policijska država na delu. Da li znate šta to rađa, za sve važi i da ne bi ste posle rekli to je tako prošlo, to je velika opasnost, ogromna. Prisustvujemo već dve godine pokušaju da se kompromituju nekompromitovani, prisustvujemo lažima, klevetanju preko nekih portala….lično mislim da je to ,,kafansko” ogovaranje najgore vrste, kukavički i bez odgovornosti. Ali sve je to sitno, ovo je krupno i zato tražim da što hitnije dobijem odgovore na pitanje od Odeljenja Višeg tužilaštva u Kraljevu,  da li oni imaju saznanja o krivičnoj prijavi protiv direktora JP Vodovod Nebojše Simića i da je stopirana, a da će, ako do nekog roka ne pređe u SNS, biti aktivirana, rekao je sa odborničke govornice Rajić.

Na sutrašnjoj sednici SO Paraćin odbornici će odlučivati o vd direktoru Centra za socijalni rad, ta ustanova već dva meseca nema direktora i sistem socijalne zaštite u tom gradu je u potpunom kolapsu  velikoj krizi.