JAGODINA- Opštoj bolnici u Jagodini danas je uručeno novo sanitetsko vozilo opremljeno savremenim medicinskim aparatima marke folksvagen, kao donacija porodice Milanović.

Gligorije Milanović je uspešan biznismen poreklom iz Jagodine, koji od 1961. godine živi i radi u Otavi u Kanadi. Vrednost donacije je 30. hiljada evra, a akciju je pomogla fondacija „Princeze Katarine“, a provizije se odrekla i „Auto kuća Tasić iz Jagodine” kao prodavac.

Poslednja nabavka ovakvog vozila obavljena je pre 10 godina. Za donaciju najviše se angažovao predsednika UO Opšte bolnice u Jagodini Nikola Radosavljević i menadžment bolnice na čelu sa zamenikom direktora Milicom Pavlović koji su stupili u kontakt sa Gligorijem Milanovićem kao donatorom pre godinu dana.

Ključeve novog saniteta Radosavljeviću, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i šef odborničke grupe ove stranke u lokalnom parlamentu, uručio je u ime porodice Avram Milanović.

– Vozilo je nešto što je u ovom trenutku bilo najpotrebnije i stiglo je u pravi čas s obzirom da imamo stariji vozni park i nije nimalo lako kupiti jedan ovakav sanitet. Ovo je velika stvar za Jagodinu, jer je sanitetsko vozilo ovakvog tipa od izuzetne važnosti u spašavanju života ljudi i koristiće se za prevoz bolesnika iz Jagodine do Kliničkih centara u Beogradu , Nišu i Kragujevcu. Zahvalio bih se i menadžmentu bolnice i „Auto kući Tasić”, rekao je, zahvaljujući se na donaciji, Radosavljević.

On je podsetio da je ,,u poslednje dve godine puno uloženo u modernizaciju Opšte bolnice”, pa je tako Ministarstvo zdravlja finansiralo nabavku opreme,  digitalnog rendgen aparat, laparoskopskog stuba, električnog sistema za ortopediju, ergometrijskog radnog mesta sa pokretnom trakom, nadograđen je postojeći holter sistem, nabavljena su 4 defibrilatora, 4 EKG aparata, plazma sterilizator, parni sterilizator i oprema za sterilizaciju. Planovi su da Jagodina bude vodeći Zdravstveni centar  ovom delu Srbije.