JAGODINA- Organizacija Bunt-Prava Jagodina najavilo je da će na svaki način pomagati “borbu” otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla u “lažnom” stečaju tog preduzeća da ostvare svoja prava i vrate se na posao. To ukuljučuje moralnu podršku, ali učestvovanju u aktivnostima otpuštenih radnika, kao svaku drugu potrebnu pomoć.

– Pre par godina kada se u Jagodini gasila čuvena Jagodinska pivara nismo postojali kao organizacija, ali su čelnici naše organizacije kao pojedinci uzeli učešće u protestima i stali uz prevarene radnike i dali im podršku. Isti takav problem danas imaju radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu, rekao je u rezogovoru sa Otpuštenima preko fejsa predsednik Bunt – Prave Jagodine, Dušan Marković, u Paraćinu. On je na sastanku sa predstavnicima otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla, koji su zbog nemara i bahatosti rukovodstva ovog paraćinskog giganta, zbog “lažnog” stečaja, ostali bez radnih mesta i bez prava na socijalni program.

– Ostavši bez prava na ikakvu žalbu preostala im je borba za njihova prava. To je borba za prava 300 otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla i njihovih porodica, a ujedno i borba za prava 500 radnika koji za sada još uvek rade u nehumanim uslovima, podsetio je Marković i dodao  da Bunt – Prava Jagodina, kao društveno odgovorna organizacija, neće sedeti skrštenih ruku već će se priključiti borbi paraćinskih Staklara i jasno i glasno stati u odbranu njihovih interesa.

-Ovo je samo jedan u nizu primera kako nemar predhodnih vlasti izgleda danas u praksi i kolika je stopa nezainteresovanosti sadašnje vlasti za rešavanje ovih, po Paraćin i paraćinske Staklarce, krucijalnih pitanja po život i opstanak, zaključio je on.

Marković je predsednik Studentske organizacije Univerziteta u Kragujevcu i visoko pozicionirani funkcioner Ravnogorskog pokreta.