PARAĆIN- Iako je rok za izmirenje računa 19. septembar, radnici EPS su isključili napajanje Kulturnom centru i Pozorištu u Paraćinu, razlog je, po rečima direktorke KC Zorice Đorđević, bio ,,nalog” koji su radnici dobili, bez ikakvog obrazloženja. Bez struje su ostali i članovi Kluba za stare.

– Moram da kažem, da se nije kasnilo sa plaćanjem računa i pored svega računi se izmiruju u zakonskom roku. Inače rok za izmirnje je bio 19.septembar.

Direktorka je društvenim mrežama podelila status u kome konstatovala ,,šta su sve spremni pojedinci”

– Moram ovo da podelim sa vama, jer mislim da treba da se zna, na šta su sve spremni pojedinci ili …i šta se sve dešava. Juče su radnici ESP-a isekli struju na zgradi Kulturnog centra i Pozorišta. Na moje pitanje: Koji je razlog isključenja? Dobijam odgovor: Ništa me ne pitaj, nisam hteo da idem da isečem struju domskom odeljenju u Izvoru, ali vama moram.
Posle današnjeg odlaska u EPS, sa potrebnim dokazima, da su svi računi prema eps-u izmireni i da ne postoji osnov za isključenje struje, od nadležnog lica dobijamo odgovor, usmeni, po NALOGU! ČIJEM? OSTAJE MISTERIJA!
Struja nam je danas uključena, a zašto su je isekli???
Kome smetaju ustanove kulture?, napisala je ona.

Pored ustanova kulture, struja je ,,isečena” i Klubu za stare  ,,ali članovi su danas u inat igrali šah, karte i domine. Njima je prkos u krvi, a baš ih i nije mnogo briga”.

– Ima firmi u Paraćinu koje su dužne desetine miliona, ako ne i više, za struju, a i opština u Srbiji koje duguju milijarde. Ali u Paraćinu je na kratko isključena struja ustanovama kulture zbog računa čije je plaćanje kasnilo, jer u budžetu zbog zabrane zapošljavanja nema ko da radi redovne poslove, posebno u vreme odmora i istovremeno odrađuje zahteve za DRI koja završava kontrolu. Pored toga, račun je bio poslat na plaćanje kad su došli da isključe struju, kaže predsednik te opštine Saša Paunović i dodaje da niej bilo razloga za isključenje.