ĆUPRIJA- Turska kompanija Feka Automotiv počela je sa izgradnjom fabrike u Industrijskoj zoni u Ćupriji, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Posle dobijanja građavinske dozvole, Feka automotiv je počela sa zemljanim radovima i postavljanjem stubova za buduću halu.

-Investitor očekuje da do kraja godine ili početkom sledeće završe izgradnju fabrike, potvrdio je Erić.

Opština Ćuprija je četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u dala turskoj kompaniji za izgradnju fabrike u oktobru prošle godine. Investicija je vredna 15 miliona evra, na početku će biti zaposleno 110 radnika.

– Danas sam obišao započete radove na prvoj grinfild investiciji u Ćupriji i razgovarao sa vlasnicima Feka Automotiv. Dođite i uverite se sami kako sada izgleda Industrijska zona. Naravo da su neki brže bolje ovu lokaciju pogrdno nazivali sedeći u svojim udobnim foteljama, a prstom nisu mrdnuli da urade nešto za naš grad, već samo da nekog kritikuju. Mi se to nikada nismo obazirali, već se trudimo da unapredimo naš grad, rekao je Erić.

Feka Automotiv je proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju. Reč je o svetlosnoj signalizaciji, svetlima za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Pored toga, Erić je najavio izgradnju distributivnog centra kompanije Gomeks, kao i novog kineskog investitora koji bi trebalo da proizvodi čarape i od turske Tibet mode preuzme radnike. Mašine za investiciju su već u putu i trebalo bi da budu  u funkciji za dva meseca u pogonima bivše Mladosti.