PARAĆIN- Posle probnog puštanja u rad fontane na novom gradskom trgu u Paraćinu, svečano otvaranje je najavljeno za 21. septembar. Izgradnja i uređenje novog trga pored grdske lamele jedna je od ključnih investicija koje su realizovane. Trg je dobio konačan izgled, narednih dana biće uređene zelene površine i zasađeno drveće, a pored česme i parkovskog inventara, postavljen je video nadzor.

– To će, sve ukupno, dati novi smisao i koncept gradskom jezgru Paraćina. Dobijamo novi i drugačiji izgled, kao i da smo se posle rešavanja glavnih vitalnih infrastrukturnih pitanja građana, a taj posao radićemo i u budućnosti, opredelili da ulepšamo i ovaj deo grada. Jako je važno da se svi kao građani trudimo da sačuvamo postojeći izgled i ne narušavamo, jer će tu svi moći da provode vreme, rekao je Vojislav Vasić, načelnik Uprava za urbanizam i održivi razvoj.

Nekadašnji parking, sada ima lepšu namenu za građane i organizaciju manifestacija, a paralelno se radi na novom parking prostoru, odnosno izgradnju garaže.