ĆUPRIJA- Povodom potpisivanja ugovora sa kompanijom iz Kine o investiciji proizvodnje plastičnih granula vrednoj 2 miliona evra, izgradnji proizvodne hale  i zapošljavanju u prvoj i drugoj fazi 200 radnika, danas je održana konferenciju za novinare. Reč je o Ugovoru o zakupu nepokretnosti u javnoj svojini opštine Ćuprija, odnosno nekadašnjim pogonima Štamparije Mladost površine 1.800 kvadrata. Ugovor su potpisali Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i Kuan Si He u ime kineske kompanije ” ZHONG QIAO NENGYUAN KEJI DOO CUPRIJA “.

-Prošle godine smo se sa predstavnicima ove kompanije upoznali u Kini. Oni su celu godinu proveli u Ćupriji, razmatrali su lokaciju. Mladost je otišla u stečaj, opština Ćuprija je kupila dve hale i upravnu zgradu. Tibet moda je dogovorila poslovnu saradnju sa Eurofiberom o preuzimanju, tako da će se na jednoj lokaciji nalaziti domaći i kinski investitori. Domaća kompanija je kupila ostale hale Mladosti i na ovaj način dobijamo Industrijski park. Plastične granule su poluproizvod i služe za proizvodnju finalnih, pa su kinezi zainteresovani za finalnu proizvodnju plastičnih proizvoda, rekao je Erić.

On je najavio nove investicije u Industrijskoj zoni i otvaranje novih radnih mesta u narednom periodu, a prva je proizvodnja čarapa.