PARAĆIN – Kompanija CRH Srbija organizovala je u nedelju, 6. oktobra sa početkom u 11 časova, događaj pod nazivom CRH šarena trka na ulicama Paraćina. Šarena trka, u dužini od 5 kilometara, u centru grada, kod spomenika, okupila je više od 1.000 učesnika, a program je vodio poznati radio voditelj Dragan Ilić.

Ono što je ovu trku razlikovalo od drugih i činilo je posebno zanimljivom je što su se na određenim deonicama, na svakih 700 metara, svi učesnici prskali različitim, neškodljivim, bojama kako bi kroz cilj prošli što šareniji. Zato je ovo događaj bio zanimljiv svim uzrastima i generacijama i okupio je veliki broj dece i mladih ali i čitave porodice i one malo starije. Neposredno pred objavu starta, sve prisutne je pozdravio generalni direktor kompanije CRH Srbija, Roman Menc, zahvalio se svim prisutnim trkačima i poželeo im dobru zabavu.

-CRH Srbija je ove godine odlučila da promoviše zabavu, zdravlje, porodicu i prijateljstvo, organizujući prvi put u regionu takozvanu „Šarenu trku“. Ovo je trka za sve nas, za naše kolege, za naše prijatelje, za roditelje, za našu decu – da trčimo zajedno, jedan pored drugog i da slavimo lepotu zajedničkog života.Svi ljudi koji će ciljnu liniju preći potpuno šareni biće pobednici. Danas ovde nema gubitnika, rekao je Menc”.

Ruta kojom se trčalo obuhvatala je sledeće ulice: Kralja Petra I, Majora Marka, Tome Živanovića, Dimitrija Marjanovića, Poenkareova, Branka Krsmanovića. Finiš trke bio je u ulici Kralja Petra I, gde je trka i startovala.

Trka je bila rekreativnog karaktera ali su najbolji svakako bili nagrađeni peharima. U muškoj konkurenciji, prvo mesto pripalo je Dušanu Krstiću, drugo mesto Tomislavu Paniću a treće mesto Srećku Milanoviću. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Tijana Dimić, drugo mesto Ema Đokić a treće mesto Ljubica Papić. U posebnoj kategoriji, za one najmlađe trkače, koji su kroz cilj prošli najšareniji, pehare su dobili Stefan Milojković, Aleksandra Arsenijević i Jovan Perić.