JAGODINA- Derbi ženske rukometne Superlige Jagodina-Naisa iz Niša 25:24(9:11) imao svoje ružnije ,,treće” poluvreme. Naime, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je sa svojim ljudima, među kojima je, kao nezvanično saznajemo, bio i većnik zadužen za sport, sačekao ispred hale Jasa delegata Lazića i sudije Kovača i Milosavljevića, te su im upućivali pogrdne reči nezadovoljni suđenjem i gurali ih ramenima stotinak metara do parkinga. Automobil sudija je na parkingu bio blokiran džipom i oni nisu mogli da izađu. Gradonačelnik je sa svojom svitom predhodno prisustvovao derbi utakmici ženske rukometne Superlige i pritom su se pojedinici iz te grupe nedolično ponašali do te mere da su ih sudije upozoravale i pretile im udaljavanjem iz hale. Usledila je brza intervencija policije, vozilo sudija je odblokirano, legitimisana u prisutna lica, Bulatović nije imao ličnu kartu, već je ponavljao policajcima da je ,,gradonačelnik Niša”. Nije poznato da li je prekršajno kažnjen zbog ne posedovanja legitimacije. Zatim se grupa ljudi sa gradonačelnikom Niša udaljila u dva vozila. Navodno, nesporazumi između Nišlija i sudija datiraju od prošle sezone i utakmica Železničara i Metaloplastike, a jučerašnji opravdani poraz Naise, je dodatno pojačao netrpeljivost. Iz jagodinskog kluba nisu hteli da komentarišu incident, sem što je nazvanično rečeno da su neprijatno iznenađeni ponašanjem visokih državnih funkcionera u njihovom gradu, te konstatovano da su sa Naisom u prijateljskim odnosima i da je zbog svega upućeno izvinjenje delegatu i sudijama zbog neprijatnosti i eventualnog propusta obezbeđenja, jer se incident dogodio van hale gde je nadležna policija. Kako saznajemo, delegat i sudije su podneli izveštaj i očekuju odluku njihove matične organizacije,  a jedan od sudija je rekao ,,koliko god nam pretili i pritiskali, sudećemo maksimalno poštujući propise”. Utakmicu je u direktnom prenosu na RTS gledala cela Srbija.  Komentar gradonačelnika Bulatovića nismo još uvek dobili.

U policiji ističu da su dobili poziv da sudijama i kontroloru utakmice navijači gostujuće ekipe ne dozvoljavaju da napuste parkig. Na parkingu su zatekli dvojicu sudija i kontrolora i petoricu navijača, koji su naveli da su razgovarali o suđenju na utakmici, ali da nije bilo vređanja, pretnji i fizičkog kontakta.

Naisa odgovorila umesto gradonačelnika

Poštovani gospodine Jevremoviću,

g-din Darko mi je prosledio Vašu poruku. Kako je on na utakmici bio kao gledalac, nikakvog sukoba između njega , ‘njegovh ljudi’ i bilo koga nije bilo.
Od prvog do poslednjeg trenutka sam bio sa ekipom i nije bilo nikakvih problema.
Sa sudijama i delegatom sam razmenio par reči, rukovao se i Verujem da postoji zapisnik sa utakmice delegata i sudija, pa mozete proveriti u Rukometnom savezu Srbije, stoji u sms poruci predsednika ŽRK Naisa Miloša Stojanovića