ĆUPRIJA- Elzan Bibić iz Novog Pazara pobednik je 74. Međunarodne ulične trke u Ćupriji Memorijal ,,Aleksandra Ace Petrovića” na 3.000 metara u vremenu 10,03 minuta. To je njegova 4. uzastopna pobeda u Ćupriji. U trci je učestvovalo 23 takmičara iz pet država.

-Trka je tekla kako sam ja želeo. Držao sam ritam od početka. Uspeo sam da nametnem brzi ritam, to mi je bio cilj. Odlična atmosfera, zahvalio bih se gradu Ćupriji, divnim ljidima koji su me bodrili tokom cele trke. Ovo je moja omiljena trka u svetu i uvek ću dolaziti, rekao je Bibić.

U odličnom finišu, tri sekunde posle njega, ciljem je prošao Osman Junuzović iz Bosne i Hercegovine, a treći je bio Jan Kokalj iz Slovenije sa 10, 07 minuta. Njima je medalje i nagrade uručila jedina srpska svetska rekorderka Vera Nikolić. Na video bimu su prikazane njene pobede u Londonu i Budimpešti.

– Ovo je događaj za mene, moje sugrađane. Nema Ace Petrovića, ali je Dragan Zdravković jedno čudo od čoveka koji se trudi da svake godine bude sve bolje i bolje. Najsrećnija sam jer imam šestoro unučadi, kazala je ona.

Medalje su uručivale legende jugoslovenske i srpske atletike Snežana Pajkić, Dane Korica, Marcel Vučetić…

-Zadovoljan sam svim što smo danas uradili. Čestitam Draganu Zdravkoviću, jer je podigao trku na viši nivo. Čestitam svim pobednicima, rekao je član Opštinskog veća Vladimir Vasiljević.

– Oduševljen sam koliko je ljudi pratilo trku, nadam se daće sledeće godine, kada je 75. trka, biti još više. Mislim da smo postigli pravi pogodak sa trkama u mlađim kategorijama, trčaće samo naša deca. Sve što vredi u Srbiji i regionu trčalo je u Ćupriji. Senorska i junorske trke bile su odlične, rekao je direktor trke u Ćupriji Dragan Zdravković.

Na 74. Međunarodnoj uličnoj trci u 17 trka, svih kategorija, učestvovalo je preko 400 trkača iz Srbije, kao i gosti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kenije.