JAGODINA- Verski analitičar i teolog Miloš Stojković izjavio je danas da je velika sramota što pojedini srpski mediji objavljuju laži i montaže o vladiki Vranjskom Pahomiju, koje finansiraju šiptarski lobiji.

– Ovo je još jedna u nizu nameštaljki ne samo protiv episkipa Pahomija, već i Eparhije Vranjske i čitavog ssrpskog naroda na jugu Srbije. Fotografije koje su objavljene kao prepiska episkopa skinute su sa dva sajta pornografskog karaktera. Takođe, kopije takozvane prepiske sa telefona vidi se broj telefona sa kog je prepiska poslata, a ovde se ne vidi nikakav broj telefona u mediju koji je objavio. Sa druge strane, šiptarski lobisti, dušmani SPC i Eparhije Vranjske, zaboravili su jednu veoma bitnu stvar a to je da svi episkopi SPC koriste ćirilicu kao pismo za komunikaciju. Objavljena je latinica, objašnjava Stojković.

Nepoznata lica iskoristila su priliku kada je episkop izgubio telefon i objavila lažnu i montiranu priču.

-Neka služi na čast  jednom listu  da pada na izmišljotine, laži i montaže, plaćenika koji rade protiv Eprhije Vranjske i države Srbije. Bez eparhije nema ni države na jugu Srbije. To je strašno, ističe Stojković i poziva vladiku Pahomnija da nastavi sa borbom za Srbe na jugu i poručuje ,,šiptarskim plaćenicima” da neće pobediti borbu Eparhije Vranjske za jačanje crkve, naroda i srpskih sredina na jugu.

Eparhija Vranjska je zatražila od državnih institucija da se utvrdi identičnost fotografija i najavila podnošenje tužbi zbog objavljivanja laži i montiranih fotografija. Što više napadaju Eparhiju Vranjsku znači da smo na pravom putu i da smeta jačina eparhije na jugu Srbije. Njihovo je da rade njihove nečasne stvari, a naše da branimo pravoslavlje i srpstvo na jugu, zaključuje Stojković.