REKOVAC- Povodom 75. godina od oslobođenja u drugom svetskom ratu u Rekovcu je održana sveča sednica SO na kojoj su dodeljen Plakete general potukovniku u penziji Miodagu Paniću, paraolimpijcu Draganu Ristiću najboljem strelcu na Svetskom prvenstvu u Melburnu i Zoranu Vuloviću konkuzulu Belorusije u Srbiji i vlasniku preduzeća Vulović group. Diplome i zahvalnice dodeljene su uspešnim Levčanima, učenicima i sportistima.

-Trudili smo se da budemo u službi građana. Asfaltirali smo puteve, gradili terene za decu, u toku je rekonstrukcija Doma za kulturu, u planu je bioskop, očekuje nas izgradnja novog mosta u Rekovcu, izgradnja kanalizacije od Rekovca do Loćike i rekonstrukcija vodovodne mreže, rekao je predsednik te opštine dr Aleksandsar Đorđević i dodao da je trenutno bez posla 1.300 lica.

-Očekujemo veliki broj radnih mesta u bišem pogonu Fabrike kablova koji je prodat. Siguran sam da vrlo brzo broj nezaposlenih biti ispod 1.000. Očekujemo velikog investitora i veliki broj novih radnih mesta. Držva će pomoći taj projekat, naglasio je on.

Vulović je rekao da mu je  Plaketa najdraže priznanje jer je dobio od ljudi koje zna ceo život.

– Na ovaj način su me obavezali da za svoj kraj uradim još više uradim i pokušaću da realizujem projekat Industrijske zone. Reč je o 22 hektara, gde se pruža mogućnost za više sadržaja, odnosno hladnjača, prerada voća, sušare i da sve to ima svu potrebnu infrastrukturu. Zona će biti urađena do kraja godine i jedna je od rektih u Srbije koje su opremljene kompletnom infrastrukturom. Do juna sledeće imaće investitora iz Nemačke, jer su u toku pregovori, a reč je o poslu za 650 radnika, istakao je Vulović i objasnio da je reč o proizvodnji autokomponenti i ima dosta veze sa Volksvagenom.

General Panić je bio iznenađen dodelom priznanja.

– Plaketa će biti na posebnom mestu. Pomažem koliko znam i mogu. Ratković je prvi put dobija asfalt. Selo nije imalo ni metra asfalta. Predsednik je tu uradio dosta, priča general.

Otac paraolimpijca Ristića rekao je da je on proglašen za najboljeg strelca svetskog prvenstva u Melburnu, jer je osvojio dve zlatne i srebrnu medalju.

– Mislim da je projekat vodosnabdevanja prilika za građane Levča da dobiju kvalitetno vodosnabdevanje. Zatim novi projekti kanalizacione mreže, obnove škola, ali efikasniji rad lokalnih službi, rekao je državni sekretar Bojan Stević.