DESPOTOVAC – Dan škole u OŠ “Despot Stefan Visoki” u Despotovcu obeležen je prigodnim programom. Prisutnima se obratio direktor ove obrazovne ustanove Tomica Simić rekavši da je Dan škole prilika da se prisetimo svih važnih trenutaka koji su obeležili prethodnih godinu dana.

-Prisećamo se tako svih naših napora da održimo kvalitet nastavnog kadra, da nastavu opremimo svim savremenim tehničkim sredstvima primerenim današnjem vremenu. U eri opšte digitalizacije svih segmenata rada, ni jednog trenutka nismo zaboravili populaciju zbog koje postojimo, a to su naša deca. Nastojimo da podjednako negujemo vaspitni, pored nastavnog rada, ne zaboravljajući da su deca najvrednija, ali i najtananija ljudska bića, kojima je iznad svega potrebna naša prijateljska briga, rekao je on.

Direktor je naveo da je škola među prvima u Srbiji počela sa uvođenjem savremenih digitalnih tehnologija, te pohvalio nastavnike koji sa velikim uspehom učestvuju u brojnim domaćim i međunarodnim projektima. Ujedno, izrazio je zabrinutost zbog drastičnog pada ukupnog broja učenika.

-Pored svih uloženih napora i rezultata koji su, složićete se, vidljivi i brojni, jedan segment koji posebno brine i opominje je pad nataliteta, emigracije, pa samim tim i manji broj učenika u školi. U nadi da ćemo ipak opstati u svojoj otadžbini, da su rad i znanje najvredniji zalog za budućnost, škola u Despotovcu nastavlja da radi u skladu sa svojom misijom, zaključio je Simić.