PARAĆIN- “Doktor Vlada bi bio mnogo slobodniji čovek u pritvoru u Kraljevu,čega se plašio, nego danas posle fotografisanja u Srpskoj naprednoj stranci. Poštujem rad dr Dimitrijevića kao lekara, ali kao čovek koji se bavio politikom i društvenim radom, veliko je razočarenje, rekao je predsednik te opštine i zamenik predsednika DS Saša Paunović, povodom prelaska dr Vladana Dimitrijevića u SNS. On je predhodno podneo ostavku u Opštinskom veću i bio na izbornoj listi koju je predvodio Paunović 2016. godine.
-Fotografija dr Vladana Dimitrijevića u povreništvu SNS, u čvrstom stisku onih koji su već preletali, nije iznenadile ljude koji su ga do juče smatrali saradnikom i kolegom. Na licu dr Dimitrijevića najmanje se vidi sreća i vera u politiku stranke u koju je ušao, pre bi se reklo da mu je – neprijatno i da ne želi da ga fotografišu, eli eto mora. Dr Vlada nije objasnio ni javnosti, ni dojučerašnjim saradnicima svoju odluku, niti izneo stavove zbog kojih je doneo ovakvu odluku, rekao je Raunović i dodao da je bio upoznat sa pritiscima, pretnjama koje je dobijao dr Dimitrijević te da mu je on lično to pričao, ali da ni jednog trenutka nije želeo da izađe u javnost sa događajima koji su prethodili njegovom prelasku u SNS.

-Dr Vlada se najviše plašio pretnji da će „neki ljudi“ istraživati njegov rad kao lekara i slučajeve koje je vodio. Zbog čega, samo dr Dimitrijević to zna. Da mu je prećeno i da je ucenjivan, potvrdio je i njegov dugodišnji prijatelj i komšija, dodao je Paunović.

Iz povreništva SNS su saopštili da je ta stranka ,,jača za još jedno veliko ime, Dr Vladan Dimitrijević, poznati kardiolog iz našeg grada, čovek koji je svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetima već sada ostavio veliki trag, postao je deo tima koji će pokrenuti Paraćin i obezbediti mu budućnost kakvu zaslužuje. Izuzetno nam je zadovoljstvo što jedan ovakav čovek, prepoznatljiv među svojim pacijentima kao kvalitetan, savestan i privržen stručnjak, sa nama deli viziju jednog drugačijeg i boljeg Paraćina.”