SVILAJNAC-U Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu danas je svečano otvorena nova gostujuća izložba pod nazivom „Inteligencija biljaka“. Izložbu je otvorio dirketor Centra za promociju nauke, Marko Krstić.

– Prvi put smo ovde i prilično smo zadivljeni i eksponatima i svime što smo ovde videli, tako da je izložba koju smo doneli samo jedan mali, skromni doprinos infrasktrukturi koja ovde već postoji, rekao je on.
Posetiocima je izložbu predstavila Tanja Adnađević iz Centra za promociju nauke.

-Izložba „Inteligencija biljaka“ je moje autorko delo ali predstavlja i zajednički rad svih zaposlenih u Centru za promociju nauke. Izložbu prate i zanimljive radionice koje bi motivisale i inspirisale posetioce, kazala je ona.
Izložba će biti deo postavke u Prirodnjačkom centru u narednih mesec dana i plan je da je posete đaci sa teritorije opštine Svilajnac i učestvuju u radionicama koje prate izložbu.
-Izložba je tako postavljena da probudjuje u čoveku interesovanje za samu nauku. Najvažnije je da ova izložba treba da formira i nas kao roditelje i našu decu da tihi i nečujni svet biljaka je važan i da se treba brižno odnositi prema njemu, istakla je Jasminka Luković Jagličić, direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.