DESPOTOVAC – Skromnom svečanošću obeležen je, posle 14 meseci rekonstrukcije,  prvi radni dan u novim školskim klupama u Tehničkoj školi u Despotovcu. Đake, profesore, zaposlene i ostale zvanice pozdravio je direktor ove ustanove Dobrica Stojanović. Vrednost izvedenih radova iznosi preko 136 miliona dinara, sredstva za realizaciju projekta obezbedila je Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Prostorije su opremljene nameštajem za koji je preko konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno 2 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila u tu svrhu, uz reparaciju već postojećeg, oko pola miliona dinara.

-Posle godinu dana “rasejanja” ponovo smo u našoj školi. Svi smo imali strpljenja i razumevanja i to nam se na kraju višestruko vratilo. Zahvalio bih se i rukovodstvu opštine koje je razumelo važnost ove ustanove i imalo sluha za potrebe dece. Posebno bih naglasio da naša škola, od ovoga trenutka, po uslovima koje pruža učenicima, nimalo neće zaostajati ni za jednom evropskom, rekao je on.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić istakao je da je do sada puno truda i sredstava uloženo kako bi grad i deca dobili najbolje moguće uslove za obrazovanje.

-Svi smo se uz pomoć Vlade Srbije založili da ovaj projekat bude u potpunosti i kvalitetno realizovan. Verujem da smo u tome uspeli, da je krajnji rezultat jedan savremeni, svetski objekat. Na vama đacima je da postižete što bolje rezultate i da ovo čuvate, a naše da neprekidno radimo da uslovi za vaš razvoj budu što bolji, dodao je on.

Prilika je iskorišćena da se oda zahvalnost onima koji su dugo bili deo kolektiva škole i dali mu specifičan pečat. Profesorki Dobrili Milanović, koja je pre mesec dana otišla u penziju, uručena je simbolična nagrada u znak zahvalnosti za dvadesetogodišnji rad i zalaganje.

-Žao mi je što sa penzijom nisam malo sačekala pa da održim đacima još neki čas u ovoj divnoj novoj školi. Isto tako, neizmerno sam srećna, što smo dobili ovakve uslove za rad. Ovaj grad, koji svi mi toliko volimo, to i zaslužuje, kazala je čuvena profesorka Cica.