ĆUPRIJA- Predsednik ćuprijskog SNS Ninoslav Erić izjavio je da su Balša Božović poslanik DS i bivši direktor Visoke medicinske škole dr Hristos Aleksopulos veliki manipulatori.

-Kao predsednik ćuprijskog SNS mogu da kažem da je Balša Božović veliki manipulator jer koristi nešto što se dešavalo u Visokoj medicinskoj školi, a sve je prouzrokovao Aleksopulos, bivši  direktor. On manipuliše time da je taj čovek član SNS i da on radi sve za SNS. Kao predsednik ćuprijskog SNS kažem da Aleksopulos nije član SNS u Ćupriji i da to nema veze sa tim, jer Božović pokušava da poveže rad direktora sa SNS. Rad toga direktora je urušio VMŠ, rekao je on.

U predhodnom periodu radom VMŠ je rukovodio Savet u kome su 3 člana iz Vlade Srbije i 14 iz te ustanove.

– U okviru škole zaposleni su vodili svu politiku vezanu za tu školu. Država nije imala uticaja na visoke škole, koje su bile ni nebu, ni na zemlji, odnosno bez uticaja univerziteta, ministarstva ili lokalne samouprave. Radili su šta su hteli. Bivši direktor je pravio katastrofu i najveći krivac za sve je on. On je članove Saveta, koji su mu se suprotstavili, otpuštao. Sada se oni javljaju, jer su shvatili da je to igra direktora. Nazakonito je smenjena predhodna direktorka Tanja Milović, jer je na kraju sud presudio u njenu korist. Postavljen je Dragoslav Ilić za direktora jer Aleksopulos nije imao uslova. Ali čim su se stvorili uslovi, Aleksopulos je krenuo u borbu protiv Ilića,to najteži trenutak jer je vršen postupak akreditacije ustanove, a sve zbog nepotizma jer je Ilić zaposlio svoju ćerku. Ilić me je pitao za to i ja sam mu rekao da je to sukob intersa, ali on je odgovarao da će mu Aleksopulos to završiti. Kada je urađeno, Aleksopulos je dobio argument  za Ilićevu smenu, naveo je Erić tok događaja u VMŠ.

On je kao glavnog krivca naveo dr Aleksopulosa.

-Najveći manipulator je bivši direktor VMŠ, ali manipulator je i Balša Božović koji koristi rad bivšeg direktora koji je radio stvari koje nisu kako treba. Božović proziva tog bivšeg direktora i njegov rad a to nema veze sa SNS. Hristos nije član SNS, on je bivši direktor i to je čista politička manipulacija, poručio je Erić.

Visoke škole u Srbije nikome nisu polagale račune, radile su bez kontrole univerziteta, države ili opštine.

-Ministar Šarćević je video koje su negativne stvari u upravljanju visokim školama, Vlada Srbije je donela  odluku o osnivanju akademija, pod nadzorom ministarstava. Nemogu da troše novac kako žele i rade šta hoće bez kontrole nadležnog ministarstva. Zato je stvoren novi vid visokog obrazovanja, radi se Statut Akademije, uskoro će biti raspisan konkrus za novog direktora. Bivši direktor VMŠ ne zaslužuje ni da uči našu decu, a ne da bude direktor, jer sve manipulacije koje je radio koristi Balaš Božović kako bi se obračunao sa SNS. Vidi se da je najveći krivac, zaključio je Erić.