ĆUPRIJA- Zavičajni klub likovnih umetnika Ćuprije obeležio je 10 godina rada i postojanja tradicionalnom izložbom u Muzeju Horeum Margi – Ravno.

-Ideja ovogodišnje postavke je da se zastupe radovi svih onih, ili bar većine, koji su izlagali sa klubom u protekloj deceniji, tako da izložbu čine 58 eksponata od 54 umetnika, rekao je direktor tog muzeja Novak Novaković.

Povodom decenije postojanja Skupština Zavičjnog kluba likovnih umetnika Ćuprije donela je odluku da na jubilejima dodeljuje i posebno priznanje za umetnička dostignuća i zalaganja za opstajanje i što bolju promociju Kluba i ćuprijskih umetnika članovima Kluba. Ovo najviše priznanje ćuprijske umetnosti koje se zove GRAMARTA ove godine dobili su: Milan Milosavljević, Marko Stevanović, Ivan Milosavljević, Momčilo Trajković Mo-Mo, Milorad Mitrović, Jagoda Živadinović, Miloš Đorđević i Radan Radojlović. Takođe su zahvalnice posthumno dodeljene Miroslavu Milanoviću-Mišku, Đorđu Joviću i Svetomiru Miljkoviću. Dodeljena je Plaketa udruženja i zahvalnice pojedincima i institucijama koje su pomogle u promovisanju i ostvarivanju ciljeva Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije. Zahvalnicu su primili predstavnici Opštine Ćuprija, Tv Pomoravlje, Tv Kanal M kao i prisutni osnivači Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije. Izložba će biti otvorena do kraja novembra 2019. godine.

Fotografija: Ivan Milosavljević