JAGODINA- Pripadnici saobraćajne policije će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja za vreme predstojećih praznika pojačati kontrolu na teritoriji Pomoravlja s posebnim akcentom na otkrivanje i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz PU Jagodina

– Podsećamo da je u ovoj godini ukupno sankcionisano 880 ovih prekršaja, a 196 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola bilo je zadržano. Za 11 meseci ove godine, 103 vozača koji su izazvali saobraćajne nezgode upravljali su vozilom pod dejstvom alkohola, a u ovim nezgodama na području Jagodine dve osobe su izgubile život, a 47 je povređeno. Napominjemo da će tokom kontrole, biti sankcionisani i svi drugi uočeni prekršaji, stoji u saopštenju.

Policija apeluje na sve vozače, a posebno na mlade, da ukoliko piju alkohol ne sedaju za volan i koriste alternativne vrste prevoza, da poštuju ograničenje brzine kretanja i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.