PARAĆIN- Na sednici Opštinskog veća opštine Paraćin koja je održana u utorak, 28.januara 2020.godine donet je Zaključak da se podnese krivična prijava protiv Dejana Nešića direktora Tehnološke škole u Paraćinu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo: trgovina uticajem, prema odredbama člana 366.stav 3. Krivičnog zakonika.

Prema pisanom zahtevu direktorke OŠ Đura Jakšić u Paraćinu dostavljenom Opštinskom veću opštine Paraćin  u kome traži  podršku lokalne samouprave zbog zloupotrebe od strane Srpske napredne stranke u Paraćinu, osnovano se sumnja da je direktor Tehnološke škole Dejan Nešić koristeći svoj službeni, odnosno pretpostavljeni društveni uticaj u Srpskoj naprednoj stranci posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršti.

O dopisu direktorke OŠ Đura Jakšić u Paraćinu, kao i o zaključku Opštinskog veća opštine Paraćin pismeno su obavešteni Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Školska uprava u Jagodini i republička prosvetna inspekcija u Kragujevcu.

Opština Paraćin osuđuje ovakav oblik pritisaka  i pokušaj zloupotrebe državnih institucija, u ovom slučaju Ministarstva prosvete u političke svrhe, te se nadamo da će nadležno ministarstvo zaštiti sistem obrazovanja od političkih uticaja.

U prilogu ovog saopštenja dostivljamo dopis direktorke OŠ Đura Jakšić i Zaključak Opštinskog veća opštine Paraćin br.06-22/2020-III  od 28.01.2020.godine. Kompletna odluka Odluka Opštinskog veća je linku dole.

Krivična prijava protiv Dejana Nešića