JAGODINA-Gerontološki centar Jagodina nije prepoznatljiv samo po tome da ima korisnike iz dalekog Priboja i Užica, već se u ovoj ustanovi zaposleni hvale da imaju 11 korisnika koji su u desetoj deceniji svog života.

„Kvalitet vremena koji korisnici provode u našoj ustanovi je ključni razlog zbog kojeg imaju dugovečnu i lepu starost. U tom smislu naši korisnici su pod dvadesetčetvoročasovnim zdravstvenim nadzorom i negom, o njima neprestano brinu negovatelji i medicinsko osoblje“, kaže u svojoj kratkoj izjavi direktor ove ustanove Milan Stojanović i dodaje da GC Jagodina ima izvanrednu saradnju sa resornim ministarstvom.

Uz pomoć resornog ministarstva obezbeđena su sredstva za nabavku SOS signalizacije u celom domu, kao i krevete za zavisne i nezavisne korisnike što je u velikoj meri uticalo na podizanje bezbednosti korisnika i na kvalitet njihovog života, piše Komentarpress.net.

„Imali smo korisnika koji je u našem domu proslavio devedesetdeveti rođendan. Bićemo najsrećniji, kada naše osoblje bude nekom od naših korisnika glasilo 100 rođendanskih svećica“, zaključuje Stojanović.

U gerontološkom centru u Jagodini već godinama unazad su maksimalno popunjeni kapaciteti, a korisnici dolaze i iz Vojvodine.