SVILAJNAC- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović je u Bazelu u Švajcarskoj potpisao ugovor sa kompanijom Regent koja će investirati u toj opštini vilajnac sa 8 miliona evra.

-Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju, jer je Regent svetski poznata kompanija. U konkurenciji sa velikim gradovima pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i zbog toga sam veoma ponosan što su izabrali Svilajnac,  izjavio je Milanović.

Ova izvozno orjentisana kompanija bavi se proizvodnjom električne rasvete i sa radom u Svilajncu počinje već u aprilu.

-Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija među kojima su  Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali na kraju imali smo veliku podršku opštine Svilajnac i zato smo se odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo, rekao je prilikom potisivanja ugovora Jörg Steimer, operativni direktor Regent kompanije.

Kompanija Regent iznajmila je objekat od preko 1.000 kvadrata, gde će započeti proizvodnju, dok se paralelno sa tim za ovu kompaniju gradi proizvodna hala koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 kvadrata i u drugoj fazi još 6.000 kvadrata. Ukupna vrednost investicije je oko 8 miliona evra.

-Radujemo se razvoju naše nove fabrike u Svilajncu. Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva i u Švajcarskoj, dodao je generalni direktor Regenta Christoph Platzer.

Novi svilajnački investitor zapošljavaće 130 radnika. Prilikom posete švajcarskoj kompaniji delegacija opštine Svilajnac upoznala je i radnike iz Srbije, koji dugi niz godina rade za kompaniju Regent i koji su za istu rekli da je odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.