ĆUPRIJA- Povodom izjave novog vd direktora dr Ivana Milojevića da je situacija u Opštoj bolnici medijski ispolitizovana i za to okrivio dr Predraga Drenovakovića, danas se oglasio dr Drenovaković koji je izjavo da je dr Milojević njegovu dobru nameru ispolitizovao u smislu da je bivši direktor i da se bori za fotelju.

-Smatram da mesto direktora bolnice nije privilegovano mesto, naročito u ne u ovim vremenima. Osam godina sam bio direktor i ne pada mi napamet da se vraćam na tu priču, imam drugačije planove u životu. Toliko o tome. O politici nisam pričao, već sam prvi progovorio o stvarnom stanju u bolnici. To što sam progovorio istinu, a neka me demantuje neko ako nije, ćuprijska bolnica je samo dobila. Zdravstevni radnici i zaposleni se masovno testiraju, što su i tražili, bolnica je dobila mogućnost da dođe tim stručnjaka iz Rusije da obavi dezinfekciju i doktora da im pomogne u organzaciji, bolnica je dobila od Vlade Srbije dodatnu zaštitnu opremu za zaposlene. Mojom izjavom ćuprijska bolnica je došla u prioritet i samo je dobila time. Nisam političario, niti bilo koga etiketiram. Profesor Predrag Kon je rekao da je bilo propusta u oragnizaciji i da se sve ovo ne bi desilo, ali neka se na tome završi. Najtragičnije je što je izgubljen ljudski život, rekao je dr Drenovaković .

Dr Drenovaković otkriva ko je profitirao njegovim, kao i izjavama dr Aleksandra Markovića i dr Aleksandar Jovanovića.

– Neka se razmisli dr Ivan Milojević ko je profitirao mojom izjavom. On kao bivši pomoćnik direktora za medicinska pitanja, koji je odgovoran za lošu organizaciju u predhodnom periodu, sada je nagrađen da bude vd direktor. Ja ne želim da budem direktor, a on je nagrađen za loš rad. Samo sam želeo dobro svojoj bolnici, dobro kolegama koje su me masovno zvale i žalile se, neko je morao da progovori, a stanje na terenu se zna, razne komisije su dolazile i tek će dolaziti. Na današnji dan je zatvoreno odeljenje ORL. Ne želim da se pojavljujem u medijima. Kao predstavnik svih zaposlenih lekara smogao sam snage da kažem istinu bez obzira na posledice. Smatram da je moja ustanova samo dobila i ništa više. Želim puno uspeha u radu novom  vd direktoru, naveo je dr Drenovaković