ĆUPRIJA- U Pomoravskom okrugu 120 građana pozitivno na covid-19, najviše u Ćupriji 72, napisao je društevnim mrežama komandant Štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić.

-Zaključno sa današnjim danom, nakon velikog broja uzoraka imamo značajno povećanje obolelih.
Ćuprija 72 potvrđenih na COVID-19;
Paraćin 19 potvrđenih na COVID-19;
Jagodina 20 potvrđenih na COVID-19.
Svilajnac 5 potvrđenih na COVID-19;
Rekovac 2 potvrđena na COVID-19;
Despotovac 2 potvrđena na COVID-19;

U nedelju u Ćupriju dolazi osam lekara specijalista, virusologa i epidemiologa i jedinica vojne tehnike sa opremom za dezinfekciju Bolnice i Doma zdravlja, stoji u saopštenju Erića.

Državni sekretar Berislav Vekić najavio je angažovanje ruskih eksperata u Ćupriji. Danas je u ćuprijskoj bolnici prestala sa radom služba ORL, jer su zaposleni primili rešenja o izolaciji, predhodno je su to isto doživele službe urologa, onkologa i anestetičara, kao i porodilište zbog odsustva anesteziologa, ispomoć u anesteziolozima  pružaju jagodinska i paraćinska bolnica. Kako saznajemo, posle današnjih rezultata još neke vitalne službe su u problemu. Vd direktor dr Ivan Milojević je najavio saradnju tri bolnice u cilju prevazilaženja problema i obezbeđivanja zdravstvene zaštite za pacijente u Pomoravlju. Odeljenje ortopedije u paraćinskoj bolnici je prestalo sa radom zbog pojave zaraze novim korona virsuom. Teška je situacija u jagodinskoj bolnici, gde svakodnevno po neko od zaposlenih dobije rešenje o izolaciji ili biva upućen na lečenje i to iz službi urgentne medicine, neurologiji i pedijatriji.