ĆUPRIJA- Zamenica direktora Instituta „Batut“ prof dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je u Opštoj bolnici u Ćupriji kod 40 zdravstvenih radnika potvrđena korona, te da je sedmoro hospitalizovano. To je više nego dupliran rast u odnosu na 18 koliko je juče rekao vd direktora te bolnice Ivan Milojević. Broj zdravstvenih radnika kod kojih je potvrđen virus u Ćupriji je veći, ukoliko se u obzir uzmu Dom zdravlja i Zavod za javno zdarvlje. U izolaciji je nekoliko stotina zdravstvenih radnika u Ćupriji.

– Ćuprijska bolnica broji 880 zaposlenih. U odnosu na kapacitete, preraspodelom u okviru određenih odeljenja u koliko je to potrebno, i tu je moguće organizovati rad nesmetani službi, naglasila je prof dr Darija Kisić Tepavčević.

Vd direktor dr Milojević je potvrdio reči koleginice.

-Da, tačno je. To je rezultat testiranja svih službi u kojima se pojavio covid -9 u prvom talasu. Nakon toga smo morali da testiramo sve preostale radnike tih službi da bi presekli lanac. Svi su za sada dobro. Dijaliza nastavlja sa normalnim radom, nefrologija trenutno nema pacijente, a i organizaciono je teško organizovati odeljenje, a da pacijenata nema, rekao je dr Milojević.

Van funkcije su službe onkologije, urologije, anesteziologije, ORL, porodilište i najnovija vest je da nefrologija neće raditi zbog manjka pacijenata.

Komandant Štama za vanredne situacije u Ćupriji Ninoslav Erić izjavio je da nema zaraženih medicinskih radnika na odeljenjima za koronu.

-Trenutno imamo 120 zdravih medicinskih radnika koji se bave pacijentima zaraženim koronom. To je vrlo bitno jer su oni naši heroji, heroji koji 24 časa pružaju pomoć obolelima iz celog Pomoravlja, rekao je on.

Ruski vojni stručnjaci su danas započeli dvodnevnu dezinkfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja.