PARAĆIN- Za još četrnaestoro lica utvrđeno je da su pozitivni na testu na korona virus. Reč je o dva lica iz Sinjeg Vira, po jedno iz Donjeg Vidova i Lešja, ostali su iz Paraćina. Među njima je i nekoliko radnika zdravstvenih ustanova iz Paraćina, saopštio je preko društvenih mreža komandant Štaba za vanredne situacije  Saša Paunović.

Predhodno su mediji objavili da je sedmoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Paraćinu zaraženo je novim korona virusom,  četvoro lekara i troje tehničara. Odeljenje ortopedije je zatvoreno, jer je četvoro zaposlenih pozitivno na covid-19, a ostali su u izolaciji. Odelje ortopedije u susednoj Ćupriji je u funkciji, pa su na taj način pacijenti biti zdravsteveno pokriveni.

Zdravstveni radnici iz Paraćina, četvorica lekara i nekoliko tehničara, koji rade u ćuprijskoj bolnici, zaraženi su ili oboleli od korone, jedan lekar je preminuo. Inače, u toj bolnici je 42. zaraženih koronom i 110 u izolaciji. U jagodinskoj bolnici je troje zaraženih zdravstvenih radnika.