DESPOTOVAC- Pripadnici Vojske Srbije, jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca, sa zaposlenima u Javno komunalnom preduzeću „Stan“, obavljaju dezinfekciju javnih površina u mesnim zajednicama na teritoriji Despotovca.

Na inicijativu predsednika opštine Despotovac i komandanta Štaba za vanredne situacije Nikole Nikolića i predsednika Skupštine opštine doktora Zlatka Marjanovića, upućen je zahtev za angažovanje Vojske Srbije u dezinfekciji. Lokalna samouprava je preduzela sve neophodne mere za sprečavanje pojave i širenja korona virusa, ali zbog novonastale situacije, odnosno povećanja broja pozitivnih na virus Covid19, potrebno je bilo da se dodatna dezinfekcija izvrši i u seoskim naseljima.

-U okviru akcije suzbijanja korona virusa, uz pomoć pripadnika Vojske Srbije, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovali smo tretiranje ulica u mesnim zajednicama sredstvima za dezinfekciju. Ekipa koja će se baviti današnjim tretiranjem mesnih zajednica u sastavu je dva kamiona, a vođa ekipe je stariji vodnik prve klase Obrenović Dragan. Prvi kamion, predvođen Obradović Stefanom, izvršiće dezinfekciju u Medveđi, Grabovici, Zlatovu, Plažanu, Milivi i Vojniku, dok će drugim kamionom, koji predvodi Ivica Petrović, biti obuhvaćeni Strmosten, Jelovac, Stenjevac, Dvorište i Lomnica. Ova akcija obuhvatiće sve mesne zajednice u opštini Despotovac u narednom periodu, u skladu sa rasporedom ABHO jedinice iz Kruševca. Ovom prilikom pozdravljam sve građane opštine Despotovac i želim im dobro zdravlje. Poštujte mere Vlade Republike Srbije, kako bi izbegli ozbiljne posledice koje sa sobom nosi ovaj virus“, kažu u JKP „Stan“.