Uprkos zabrani kretanja, lideri i članovi Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih građana, Socijaldemokratske stranke, a i jedna grupa građana, sinoć su protestvovali  ,,protiv neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije”.

Oni su protesvovali ne samo zbog vanrednog stanja i zato što je “režim Aleksandra Vučića građane protivustavno zatvorio”, kako u najavili, već i zbog toga što su  ,,navijačke grupe, funkcioneri SNS, upalili iskru koja može da situaciju u Srbiji usmeri u pogrešnom smeru, za koji nijedan od ovih ljudi koji sede ovde nije voljan da se desi”.

Isticali su primere da je pomoć građanima pretvorena u nastavak predizbornu kampanju, kao i je građanima nošen reklamni materijal za tek započetu kampanju koju je prekinula korona.

Najdrastičniji je primer članova Kriznog štaba iz dela ,,struke” koji su, kupljeni od strane režima, slali građane u šoping u Milano, govorili da su žene zaštićene hormonima od koronavirusa, dok je ministar zdravlja govorio, dve nedelje pre nego što je uvedeno vanredno stanje, da injekciju protiv korone naši doktori mogu da naprave za dva dana. ,,Stručnjaci sada vilene po Pinku, nadmeću se sa Acom Lukasom, koji je veći stručnjak”.

Oni su upozorili javnosti da je nedopustivo da u vreme zabrane kretanja huligani i politički aktivisti mogu da se kreću, da se u vreme zabrane kretanja vodi politička kampanja, kao i da zakon i Ustav moraju da važi za sve.

Iznet je primer da se predsednik Srbije nije ponašao u skladu sa merama koje je donosio Krizni štab, odnosno radio je sve suprotno., išao je u Novi Pazar i Niš da vodi kampanju, sve vreme je bio na televiziji. Sa druge strane hapšeni su poljoprivrednici, umesto da im se pomogne da se bave svojim poslom, hapšeni su umetnici, novinari…

Takođe iznet podatak da je Srbija je zemlja sa najviše zaraženih u regionu, po broju inficiranih na milion stanovnika, najrigidnije mere nisu bile efikasne, jer su stigle prekasno. Spomenuti su zvučnici na zgradama,  ,,plaćeni huligani”  članovi stranaka na vlasti, koji se suprotstavljaju građanima  koji sami lupaju u šerpe jer ne mogu više da izdrže.

DJB: SKUPŠTINA SRBIJE RADI PROTIVUSTAVNO

,,Dosta je bilo” je saopštila  da je Skupština Srbije, na protivustavan način, ponovo, povratila suverenitet i poništila državni udar koji je izvršen 15. marta, kada je jedan čovek uz pomoć dva lica oduzeo sve nadležnosti Skupštini i prebacio ih na sebe.

DJB navodi da i dalje imamo kršenje Ustava. Skupština je , kršeći Poslovnik i Zakone, donela Zakon kojim su potvrđene sve uredbe Vlade u poslednjih mesec i po dana. Prećutan je način na koji je prekršnen Ustav. Pokušano je gušenje rasprave u Narodnoj skupštini. Pokušali su da ućutkaju narodnog poslanika Sašu Radulovića kako ne bi govorio o kršenju Ustava i državnom udaru uživo na RTS 2. Najgore od svega je to što se poslanici vlasti i poslanici opozicije potpuno isto ponašaju i dalje ignorišu svoju ustavnu obavezu.

Predstavnici opozicije, koja se zalagala za bojkot izbora, poručili su s protesta ispred Skupštine Srbije da su tu jer su prekršena prava građana za vreme vanrednog stanja, jer su napravljene podele među ljudima i zato što Ustav i zakoni ne važe za sve, već postoje dupli standardi. Možete da plaćate huligane, ali građani sami lupaju u šerpe, poručio je lider SSP Dragan Đilas, tokom čijeg govora se pojavila grupa građana koja je skandirala protiv njega i ovog skupa. Došlo je do koškanja dve grupe, ali se sve smirilo nešto iza 19h.