U više gradova u Srbiji i sinoć su građani aplauzom u 20 sati uputili podršku zdravstvenim radnicima, peto veče u 20.05 građani prave buku sa terasa nezadovoljni rigidnim merama koje vlast i ,,struka” preduzimaju u borbi protiv korone, dok su rezulatati lošiji nego u zemlajma bivše SFRJ, a mere daleko liberalnije, odnosno više je mrtvih i zaraženih na milion stanovnika. Sa druge strane pristalice aktulene vlasti su drugi dan zaredom od 20.30 su organizovali akciju podrške uz vatromet i muziku sa razglasa.

Akciju “Digni glas: Bukom protiv diktature” pokrenuli su inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front.

Opozicione stranke su podržale protest građana, koje su digle glas protiv ,,neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije”.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak za koji kažu da je vatromet organizovan sa vrha zgrade Srbijagasa u Novom Sadu u akciji podrške vlastima, bakljadu podrške Vladi Srbije uz puštanje na razglasu snimljenu parole “Hej, hej, Đilase, vrati pare, lopove” desetak maldiča prijavili su stanari, ali posle legitimisanja stanarima jer rečeno da imaju legitimacije za kretanje u vreme zabrane. Društvene mreže prenose i vatromet sa stadiona Kolubare u Lazarevcu.