SVETA GORA- Zbog pandemije koronavirusa kovid-19 onemogućeno je kretanje preko granica, te u  manastiru Hilandar i na Svetoj Gori u Grčkoj od polovine marta nema naših poklonika.

U manastiru Hilandar prodavnica ne radi i ako ova situacije potraje sigurno da će se naš manastir Hilandar naći u težoj situaciji nego bilo koji drugi srpski manastir, gde naši ljudi sada više manje mogu normalno da dolaze.

Zato je upućen apel pokolonicima svetogogorske kulture i našeg manastira Hilandara da se odazovu  akciji i uplate svako u svoje ime, na direktan žiro-račun manastira pomoći koliko ko može u ovom trentku.

Sve informacije o donacijama su na zvaničnoj web stranici manastira Hilandara www.hilandar.org/donacije

Za uplate iz inostranstva otvoren je račun manastira preko banke u Grčkoj koja je takođe navedena na zvaničnom sajtu www.hilandar.org/donacije

Takođe možete pomoći tako što ćete i podeliti ovu objavu na svojim stranicama ili ličnim profilima.

Sveta Gora je zatvorena do 17. maja ali samo za državljane Grčke. Spoljne granice Evropske unije zatvorene su za turističke posete do 15. juna, sa opcijom produžetka u zavisnosti od situacije. Za poklonike iz Srbije dolazak na Svetu Goru se može očekivati najranije početkom jula.